Za pripravu hrane prema tradicionalnim receptima slijedite ove jednostavne upute:
* Smanjite količinu tekućine.
* U pravilu smanjite količinu soli, papra, začinskog bilja i mirodija.
* Sol, papar i začine dodajte tek kada je jelo gotovo.
* Smanjite količinu masnoća ili ih u potpunosti izostavite, ako želite.
* Vrijeme kuhanja skratite za trećinu ili polovinu u usporedbi s vremenom koje je potrebno za
klasični način kuhanja.
* Povrće kuhajte u veoma malo vode ili bez vode i pokrijte ga prianjajućom folijom.
* Nemojte zaboraviti da što je više hrane, treba i više vremena za pripravu.
* Hrana s većim sadržajem tekućine, kao što su ribe, povrće i perad, kuha se brže i jednoličnije.
* Počnite s jednostavnim receptima i uvijek provjeravajte vrijeme i tijek kuhanja/pečenja.
Pomoću tablice izračunajte količinu namirnica za vaše recepte:

(kliknite na sliku za uvećanje)