Prilagodba tradicionalnih recepata



Za pripravu hrane prema tradicionalnim receptima slijedite ove jednostavne upute:

* Smanjite količinu tekućine.

* U pravilu smanjite količinu soli, papra, začinskog bilja i mirodija.

* Sol, papar i začine dodajte tek kada je jelo gotovo.

* Smanjite količinu masnoća ili ih u potpunosti izostavite, ako želite.

* Vrijeme kuhanja skratite za trećinu ili polovinu u usporedbi s vremenom koje je potrebno za
klasični način kuhanja.

* Povrće kuhajte u veoma malo vode ili bez vode i pokrijte ga prianjajućom folijom.

* Nemojte zaboraviti da što je više hrane, treba i više vremena za pripravu.

* Hrana s većim sadržajem tekućine, kao što su ribe, povrće i perad, kuha se brže i jednoličnije.

* Počnite s jednostavnim receptima i uvijek provjeravajte vrijeme i tijek kuhanja/pečenja.

Pomoću tablice izračunajte količinu namirnica za vaše recepte:

(kliknite na sliku za uvećanje)