za 4 osobe
Funkcije:
mikrovalovi
Priprema:
20 minuta
Vrijeme kuhanja:
15 min
Sastojci:
100 g očišćenih rakova ili kozica
1 glavica luka
50 g celera
200 g graška
4 zrele rajčice
1 velika žlica maslaca ili margarina
1 kocka juhe od povrća
3 1/2 čaše vode
2 1/2 ml šafrana
1 mala vezica peršinovog lišća
sol, papar
Postupak:
1. Filete izrežite na manje komade.
2. Operite i izrežite papriku i luk.
3. Ostružite i sitno izrežite celer.
4. Stavite povrće u posudu od 2 litre.
5. Poklopite i kuhajte 5 minuta na 750 W.
6. Dodajte ribu, kocku juhe, narezane rajčice, začine, grašak i 2 čaše vode.
7. Poklopite i kuhajte 8 minuta na 750 W.
8. Ulijte preostalu vodu i račiće i kuhajte na najjačoj snazi još 2 minute.
9. Posolite po želi i dodajte sjeckani peršin.
Za posebnu notu:
Dodatnu aromu dat će češnjak ili sok limuna. Suho bijelo vine može se dodati umjesto jedne čaše vode.