Kako biste odredili idealno vrijeme odmrzavanja, evo nekoliko korisnih savjeta, zajedno
s tablicama za pojedine namirnice.
* Nakon vađenja iz zamrzivača, a prije odmrzavanja u mikrovalnoj pećnici, meso, perad, ribu i morske plodove treba nekoliko minuta ostaviti na sobnoj temperaturi.
* Složence, umake od mesa i gulaše dobro je prilikom odmrzavanja povremeno promiješati.
* Meso i riba prilikom odmrzavanja gube tekućinu i zato ih treba staviti u odgovarajuće posude.
* Veće komade mesa počnite otapati na punoj snazi, a završite na snazi koja je preporučljiva za vašu pećnicu.
* Manje komade mesa ili ribe (npr. filete) i povrće kao što je grašak, može se kuhati i zamrznuto.
* Ako imate naviku zamrzavanja jela koja ste pripravili, koristite posude koje se mogu izravno staviti u mikrovalnu pećnicu.
* Ako primijetite da neki manji dijelovi počnu kuhati prilikom odmrzavanja, pokrijte ih aluminijskom folijom.
* Za savršeno odmrzavanje, uvijek poštujte 'vrijeme mirovanja'; ono će se razlikovati ovisno o količini hrane.
Tablica za odmrzavanje:

(kliknite na sliku za uvećanje)
Još informacija o odmrzavanju hrane u mikrovalnoj pećnici...