Umak od mesa



Mesni umak
(recept za 4 osobe)

FUNKCIJE:
mikrovalovi

PRIPREMA:
10 min

VRIJEME KUHANJA:
12-14 min


SASTOJCI:

- 300 g mljevenog mesa
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 2 velike žlice ulja
- 400 g rajčice iz konzerve
- 1/2 kocke juhe
- sol

POSTUPAK:

1.
Ogulite i nasjeckajte luk.
2.
Stavite ga u posudu s uljem, poklopite i pirjajte 2 minute na 500 W.
3.
Umiješajte mljeveno meso, poklopite i kuhajte 2 minute na 750 W.
4.
Dodajte narezane rajčice s pola soka, kocku juhe i sol. Promiješajte, poklopite i kuhajte 6-8 minuta na 500 W.
5.
Promiješajte povremeno tijekom kuhanja. Ako je umak prerijedak na kraju kuhanja, otklopite i nastavite kuhati dok ne dostigne željenu gustoću.

Za posebnu notu:
Ako želite, možete u umak dodati sitno sjeckanu mrkvu, celer i luk, produžujući vrijeme kuhanja ako je potrebno.