Podgrijavanje hrane u mikrovalnoj pećnici



Podgrijavanje hrane na tradicionalni način predstavlja rizik da će se jelo isušiti, izgubiti okus, miris i prvobitni izgled.
Uz uporabu mikrovalova hrana ne samo da se podgrijava nego i regenerira, jer proces zagrijavanja iznutra izbacuje sve prirodne masnoće i sokove ponovno na površinu.
U samo nekoliko minuta podgrijavanja, hrana ponovno dobiva sve karakteristike svježe spravljenog jela.

VAŽNI SAVJETI:
- Nemojte pregrijati hranu, jer će to uzrokovati sve loše pojave kao i kod tradicionalnog podgrijavanja.
- Koristite prianjajuću foliju za pokrivanje hrane koja sadrži malo tekućine, kako biste spriječili njeno isušivanje. Nemojte pokrivati hranu s većim sadržajem tekućine, kao što su umaci ili juhe.
- Podgrijavanje hrane upravo izvađene iz hladnjaka zahtijeva više vremena nego podgrijavanje hrane
sobne temperature.
- Za najbolje rezultate, podgrijavajte hranu u malim količinama.

HRANA: Količina - Snaga - Vrijeme | Savjeti

Pečenka (izrezana na odreske): 150 g - 750 W – 2 min
Gulaš: 300 g - 750 W – 3 min
Hamburgeri: 2 komada - 750 W – 2 min
Mesne okruglice: 250 g - 750 W – 1,5-2 min | Podgrijavajte nepokriveno
Kobasice/hot dog: 2 komada – 1,5-2 min
Lazanje: 450 g - 500 W - 5-6 min
Tjestenina: 200 g - 750 W - 2 min
Komadi pileta: 300 g - 500 W - 3-4 min | Podgrijavajte nepokriveno
Povrće: 250 g - 750 W – 1,5-2 min | Podgrijavajte nepokriveno
Povrće iz konzerve: 425 g - 750 W – 1,5-2 | Ocijedite veći dio tekućine, podgrijavajte u pokrivenoj posudi
Juha: 2,5 dl – Jet – 1,5-2 min | Podgrijavajte nepokriveno
Juhe, umaci (na mliječnoj osnovi): 2,5 dl - 750 W – 2,5-3 min | Napunite posudu samo do 2/3
Mlijeko, kava: 2 dl - 750 W - 1-2 min

* Potrebno vrijeme podgrijavanja je približno određeno

Tablica za podgrijavanje hrane u mikrovalnoj pećnici:

(kliknite na sliku za uvećanje)

Dodatne informacije o podgrijavanju hrane u mikrovalnoj pećnici...