Kupovina mikrovalne pećnice



Što je potrebno znati prilikom kupovine mikrovalne pećnice?

Najprije moramo odlučiti da li ćemo kupiti mikrovalnu pećnicu samo za grijanje ili u kombinaciji sa grilom. Snaga mikrovalova je od 700W-1000W, a snaga grila 1000W-2000W.

Potrebno je misliti i na veličinu mikrovalne pećnice. Promjeri tanjura kreću se od 280 do 320 mm, a na oba možemo staviti veliki tanjur.

Moramo izabrati između mikrovalne s mehaničkim ili elektronskim upravljanjem. Mehaničko prepoznajemo po dva gumba koja se vrte. Jedan je za podešavanje snage grijanja a drugi za podešavanje vremena u minutama, obično do 30 min. Gumb za podešavanje vremena je "grub", što znači da teško odredimo vrijeme kuhanja.

Mikrovalne pećnice bolje kvalitete imaju ventilatorsko pečenje poput pečenja u klasičnoj pećnici. Ventilatorsko pečenje se uključuje odvojeno od mikrovalova i grila.

Neke mikrovalne pećnice imaju dodatne mogućnosti, npr. crisp koji omogućava hruskavo zapečenu hranu ispod i iznad. Neke pećnice imaju mogućnost pripremanja pizza, pomfrija ili kruha. Kod nekih pak naprednijih modela dovoljno je da utipkamo vrstu i količinu namirnice i pećnica će sama odrediti vrijeme grijanja ili pečenja.