Janjeći kare u marinadi s pečenim povrćem



SASTOJCI (za 4 osobe)

- 40 dag janjećeg karea (kruna)
- 0,03 dag sjemenki korijandera
- 0,05 dag korijandera
- 0,05 dag metvice
- 10 dag leće (kuhane)
- 1/2 l jogurta ili kiselog vrhnja
- sok 1 limete
- 1 komuška češnjaka
- 1 grančica ružmarina
- 2 dl maslinovog ulja
- sol

Povrće:

10 dag mrkve
5 dag celera
5 dag luka
5 dag kolerabe
10 dag koromača
10 dag buče (bundeva)
10 dag kupusa
5 dag paprike

PRIPREMA

Najprije pripremimo marinadu u koju stavimo meso.
Sve začine nasjeckamo i izmiješamo s jogurtom ili kiselim vrhnjem. Dodamo sol, papar, maslinovo ulje i samljevenu leću. Zatim 3/4 marinade izlijemo u vreću a 1/4 sačuvamo u hladnjaku za dodatak uz jelo. U vreću dodamo još komad rebarca s mesom i dobro izgnječimo s marinadom. Vreću zavežemo i stavimo u hladnjak na 3 sata.

Slijedi priprema povrća:

Svo povrće očistimo, operemo, grubo narežemo, posolimo i poparimo te izmiješamo i polijemo maslinovim uljem. Zatim to sve stavimo u vatrostalnu posudu i u mikrovalnu pećnicu. Iznad nje postavimo mrežici, na nju položimo komad janjetine s marinadom tako da se marinada i sok cijede po povrću. Pečemo 25 – 30 minuta kombinacijom grila i konvekcije.
Zatim mrkvu narežemo i ponudimo s pečenim povrćem, dodamo još žlicu povrća i dekoriramo.

Funkcija: mikrovalovi, gril
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 45 – 60 minuta