Pažljivo izabrani komadi, pripremljeni u mikrovalnoj pećnici, nadasve su ukusni; meso se, osim svinjskog, prije pripreme u pećnici, ne soli jer će inače biti tvrđe.
Butovi:
obratite pažnju na to da butovi (s kostima ili bez) budu simetrični.
Mljeveno meso:
mljevena govedina, janjetina ili svinjetina pokazuje se vrlo dobrom u obliku valjušaka od mjevenog mesa u umaku; zbog brže pripreme bolje je mesne štruce oblikovati kao obruč.
Meso, narezano na kocke:
za jela koja se spremaju u jednom loncu, razrežite meso na kocke jednake veličine koje će se moći obraditi ravnomjerno.
Kobasice, slanina, ražnjići:
ta se jela pripremaju vrlo brzo a meso se zbog postizanja smeđe boje ponešto zapeče; kako mast ne bi prskala uokolo, prekrijte meso tijekom obrade papirnatim ubrusom; za ražnjiće upotrijebite drvene štapiće.