SASTOJCI
Svijetli biskvit
- 1 jaje
- 4 ravne žlice brašna
- 4 ravne žlice šećera
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 3 žlice ulja
- 3 žlice mlijeka
- 1 vrećica vanilin šećera
Tamni biskvit:
- 1 jaje
- 4 ravne žlice brašna
- 2 rebra otopljene tamne čokolade (otopiti u mikorvalnoj za minutu)
- 2 žlice tamnog kakaa (ili kakaa za napitke, ako taj stavite, smanjite količinu šećera)
- 3 žlice šećera
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 3 žlice mlijeka
- 3 žlice ulja
Krema:
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 3 dl jogurta stracciatella ( ili kojeg god jogurta hoćete!)
- 1 vrećica instant želatine
Ostalo:
- Nutella ili koji drugi kakao/čokoladni namaz, može i marmelada
- bijela i tamna čokolada
PRIPREMA
1. Sve sastojke za svijetlu koru stavite u visoku posudu i izmiksajte štapnim mikserom.
2. Izlijte u poklopac vatrostalne zdjele i stavite u mikrovalnu pećnicu. (Zdjelu nije potrebno namastiti.)
3. Okrenite timer na 5 minuta i najjače (800 W) i dok se ona peče, u međuvremenu, na isti način pripremite tamnu koru. I nju ispecite u istoj posudi, na isti način.
4. Obje kore stavite na rešetku i brzo ohladite.
5. Dok se kore hlade, za kremu miksajte slatko vrhnje dok ne bude čvrsto, dodajte mu jogurt i želatinu. Ostavite sa strane.
6. Obje kore premažite Nutellom ili pekmezom.
7. Jednu koru stavite na tanjur, na nju namažite pola kreme, složite drugu koru, a na nju onda drugu polovicu kreme.
8. Ukrasite ribanom tamnom i bijelom čokoladom.
VRIJEME PRIPREME: 20 min