Proljetna salata triju okusa



Hladno predjelo

SASTOJCI (za 4 osobe)

- 200 g pilećeg filea
- 200 g meke salate ili kristalke
- 200 g matovilca
- 200 g rukole
- 200 g dekorativne salate
- 100 g potočarke
- 8 rotkvica
- 1 luk
- 100 g šparoga
- 100 g jagoda
- 100 g manga
- vlasac
- cvjetići za ukras (trubice, ljubičice, tratinčice, hortenzije …)

Preljev
- 0,5 dl juhe
- 2 žlice balzamičnog octa
- 2 žutanjka (kuhana)
- 5 žlica maslinovog ulja
- sol, papar, svježe začinske trave

PRIPREMA

Svu salatu očistimo, operemo i osušimo listove. Ako su listovi veliki, raspolovimo ih. Zatim dekorativnu salatu složimo na tanjur, dodamo oprane, narezane jagode, mango, rotkvicu i luk.
Pileće meso narežemo na male filee, potučemo, posolimo, popaprimo i pečemo kombinacijom mikrovalova i grila 3 – 4 minute a zatim samo grila 2 – 3 minute.
Na kraju položimo na salatu kuhane šparoge i pečeno pileće meso. Prelijemo preljevom. Dekoriramo vlascem i cvjetićima te serviramo.

Funkcija: gril, mikrovalovi
Vrijeme pripreme: 10 – 15 minuta
Vrijeme pečenja: 5 – 7 minuta